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Registros recuperados : 7 | |
1. | | COSTA, M. B.; SANTOS, M. A.; ALENCAR, R. S. de; COZZOLINO, A. C. R.; ROCHA, C. F. D.; BERGALLO, H. G.; ALVES, M. A. S.; VAN SLUYS, M.; UZÊDA, M. C.; FIDALGO, E. C.; COSTA, T. C. C. Conservação da biodiversidade da Mata Atlântica, no estado do Rio de Janeiro: condições atuais e propostas estratégicas e ações. Revista de Economia Fluminense, Rio de Janeiro, Parceria: Fundaçã CIDE; Instituto Biomas -UERJ; Embrapa Solos; Embrapa Milho e Sorgo Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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2. | | BERGALLO, H. G.; UZÊDA, M. C.; FIDALGO, E. C. C.; ALVES, M. A. S.; ROCHA, C. F. D.; VAN SLUYS, M.; COSTA, T. C. C.; COSTA, M. B.; SANTOS, M. A.; COZZOLINO, A. C.; ALENCAR, R. S. Conservação da biodiversidade da Mata Atlântica no Estado do Rio de Janeiro: uma nova abordagem. In: BERGALLO, H.G. et al. Estratégias e ações para a conservação da biodiversidade no Estado do Rio de Janeiro. Rio de Janeiro: Instituto Biomas, 2009 p. 23-32 Inclui 1 Mapa. Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia. |
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3. | | CÔA, F.; STRAUSS, M.; CLEMENTE, Z.; RODRIGUES NETO, L. L.; LOPES, J. R.; ALENCAR, R. S.; SOUZA FILHO, A. G.; ALVES, O. L.; CASTRO, V. L. S. S. de; BARBIERI, E.; MARTINEZ, D. S. T. Coating carbon nanotubes with humic acid using an eco-friendly mechanochemical method: Application for Cu(II) ions removal from water and aquatic ecotoxicity. Science of the Total Environment, v. 607-608, p. 1479-1486, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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4. | | JAPIASSU, A.; AQUINO, L. C. S. de; GOMES, E. F.; CARVALHO, E. de A.; CAETANO FILHO, G.; COSTA, M. B.; ALENCAR, R. S. de; BELTRÃO, S. M. de A.; VEIGA, T. C. Sistemas de informações geográficas para o monitoramento da cobertura vegetal e expansão dos núcleos urbanos do Estado do Rio de Janeiro - Sig-Verde. Revista do Instituto Florestal, São Paulo, v. 4, pt. 4, p. 1160-1162, mar. 1992. Edição dos Anais do Congresso Florestal de Essências Nativas, 2., 1992, São Paulo. Edição especial. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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5. | | COSTA, M. B.; SANTOS, M. A.; ALENCAR, R. S. de; COZZOLINO, A. C. R.; ROCHA, C. F. D. da; BERGALLO, H. de G.; ALVES, M. A. dos S.; SLUYS, M. V.; UZEDA, M. C.; FIDALGO, E. C. C.; COSTA, T. C. e C. da. Conservação da biodiversidade da Mata Atlântica, no Estado do Rio de Janeiro: condições atuais e propostas de estratégias e ações. Revista da Economia Fluminense, Niterói, v. 4, n. 7, p. 22-23, jun. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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6. | | COSTA, M. B.; SANTOS, M. A.; ALENCAR, R. S. de; COZZOLINO, A. C. R.; ROCHA, C. F. D.; BERGALLO, H. G.; ALVES, M. A. S.; VAN SLUYS, M.; UZEDA, M. C.; FIDALGO, E. C. C.; COSTA, T. C. e C. da. Conservação da biodiversidade da Mata Atlântica, no estado do Rio de Janeiro: condições atuais e propostas de estratégias e ações. Revista de Economia Fluminense, Niterói, ano 4, n. 7, p. 22-25, jun. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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7. | | BERGALLO, H. de G.; UZEDA, M. C.; FIDALGO, E. C. C.; ALVES, M. A. S.; ROCHA, C. F. D.; VAN SLUYS, M.; COSTA, T. C. e C. da; COSTA, M. B.; SANTOS, M. A.; COZZOLINO, A. C. R.; ALENCAR, R. S. de. Conservação da biodiversidade da Mata Atlântica no estado do Rio de Janeiro: uma nova abordagem. In: BERGALLO, H. de G.; FIDALGO, E. C. C.; ROCHA, C. F. D.; UZEDA, M. C.; COSTA, M. B.; ALVES, M. A. S.; VAN SLUYS, M.; SANTOS, M. A.; COSTA, T. C. e C. da; COZZOLINO, A. C. R. (org.). Estratégias e ações para a conservação da biodiversidade no estado do Rio de Janeiro. Rio de Janeiro: Instituto Biomas, 2009. cap. 1, p. 23-32. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 7 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
11/12/2017 |
Data da última atualização: |
11/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, M. de O. e; GOMES, F. C.; ROSA, S. D. V. F. da. |
Afiliação: |
MARIANA DE OLIVEIRA E SILVA, UFLA; FRANCISCO CARLOS GOMES, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC. |
Título: |
Ultrasonic pulse technique for evaluation of mechanical damage in processed coffee beans. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Semina. Ciências Agrárias, Londrina, v. 38, n. 5, p. 3007-318, set./out. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Técnica de pulso ultrassônico para avaliação de danos mecânicos em grãos de café beneficiados. |
Conteúdo: |
The knowledge of the physical characteristics of the coffee bean allows the transition from the conventional storage model in bags to the silo storage, and as an indirect measure of the improvement and conservation of the quality of the stored grain. The elastic modulus allows comparisons on the strength of material. The variations of this occur due to its chemical composition, microstructures and material defects, being able to be used as indicator of the physical integrity of the grain. The ultrasonic pulse technique is an alternative to obtain the elastic modulus in a simple and non-destructive way. In this context, it was proposed the development of a non-destructive methodology that will perform the quality evaluation by determining the elastic modulus of the coffee beans. For this purpose, a reference silo was constructed, reproducing the storage conditions, and the elastic modulus values were determined. The values obtained by the Stress Wave Timer apparatus are between 2.54 and 4.23 MPa, with a maximum load of 8.32 kN, and a calculated vertical pressure of 1,526 kPa. To evaluate the impact of the storage conditions and the loads applied during the non-destructive test, laboratory tests applied in seeds were performed, and the tetrazolium test was the only one able to differentiate the samples. It was concluded that Stress Wave Timer was able to determine the elastic modulus values for the coffee bean mass and could be used as an indicative of the quality. |
Palavras-Chave: |
Compression test; Módulo de elasticidade; Stress wave timer; Teste de compressão. |
Thesagro: |
Armazenamento de alimento; Café. |
Thesaurus NAL: |
Modulus of elasticity. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/168595/1/ultrasonic-pulse-technique-for-evaluation.pdf
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Marc: |
LEADER 02360naa a2200241 a 4500 001 2082071 005 2017-12-11 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, M. de O. e 245 $aUltrasonic pulse technique for evaluation of mechanical damage in processed coffee beans.$h[electronic resource] 260 $c2017 500 $aTítulo em português: Técnica de pulso ultrassônico para avaliação de danos mecânicos em grãos de café beneficiados. 520 $aThe knowledge of the physical characteristics of the coffee bean allows the transition from the conventional storage model in bags to the silo storage, and as an indirect measure of the improvement and conservation of the quality of the stored grain. The elastic modulus allows comparisons on the strength of material. The variations of this occur due to its chemical composition, microstructures and material defects, being able to be used as indicator of the physical integrity of the grain. The ultrasonic pulse technique is an alternative to obtain the elastic modulus in a simple and non-destructive way. In this context, it was proposed the development of a non-destructive methodology that will perform the quality evaluation by determining the elastic modulus of the coffee beans. For this purpose, a reference silo was constructed, reproducing the storage conditions, and the elastic modulus values were determined. The values obtained by the Stress Wave Timer apparatus are between 2.54 and 4.23 MPa, with a maximum load of 8.32 kN, and a calculated vertical pressure of 1,526 kPa. To evaluate the impact of the storage conditions and the loads applied during the non-destructive test, laboratory tests applied in seeds were performed, and the tetrazolium test was the only one able to differentiate the samples. It was concluded that Stress Wave Timer was able to determine the elastic modulus values for the coffee bean mass and could be used as an indicative of the quality. 650 $aModulus of elasticity 650 $aArmazenamento de alimento 650 $aCafé 653 $aCompression test 653 $aMódulo de elasticidade 653 $aStress wave timer 653 $aTeste de compressão 700 1 $aGOMES, F. C. 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 773 $tSemina. Ciências Agrárias, Londrina$gv. 38, n. 5, p. 3007-318, set./out. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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